ПГ Марин Попов
Професионална гимназия в град Севлиево
Основно меню

Среща с бивши възпитаници

Днес, 25.03.2019г.Благовещение в ПГ „Марин Попов“ откриха Седмицата, посветена на патронния празник на училището.  Началото бе дадено със среща на настоящите ученици с бивши възпитаници на Гимназията, успешно реализирали се в професионален план.

Гости на празника бяха г-жа Милена Кирилова, проф. д-р на  на икономическите науки инж. Венелин Терзиев и г-н Николай Мерджанов. Изключителен интерес у младите хора предизвикаха спомените на бившите ученици за времето, прекарано в училище, за часовете по любимите предмети, за лудориите със съучениците и строгостта на учителите. Проф. Терзиев с много сантимент се върна назад в спомените си за класа, за класния си ръководител Пламен Пейков, тогава съвсем млад учител, за часовете по химия и за преподавателката си Стефана Николова. От опита си като университетски преподавател той посъветва младежите да учат повече, да са сериозни и амбициозни, за да постигнат целите си и да устроят живота си по начина, по който ще се чувстват удовлетворени и щастливи. Г-жа Кирилова  им даде примери от своя живот за реализирането в професионален план. Г-н Мерджанов, когото учениците познават от срещите по  НВО, разказа лични истории от ученическите години, които няма да забрави. Сред учителския състав на Професионалната гимназия също има бивши възпитаници на училището. Домакини и гости разгледаха музейната сбирка, която е част от единствения в северна България музей на селското стопанство.

Гимназията е единственото професионално училище, на територията на област Габрово, със селскостопанска насоченост. В учебното заведение се обучават квалифицирани кадри в областта на земеделието, аграрните технологии и икономическото управление на земеделското стопанство. В училището се провежда обучение на монтьори, техници, механизатори на селскостопанска и горска техника.

Кулминацията на празничната седмица ще бъде в петък, 29.03.2019г., когато ще се проведат спортни игри и състезания,клубовете по интереси ще покажат наученото и изработеното от тях, официално ще бъде открита обновената музейна сбирка, а учениците, които имат вече свидетелство за управление на МПС, ще направят демонстрации на майсторско кормуване. В края на празника ще бъдат наградени победителите в конкурсите, състезанията и игрите.

Среща с бивши възпитаници - Изображение 1Среща с бивши възпитаници - Изображение 2Среща с бивши възпитаници - Изображение 3Среща с бивши възпитаници - Изображение 4Среща с бивши възпитаници - Изображение 5