ПГ Марин Попов
Професионална гимназия в град Севлиево
Основно меню

Коледен базар

Декември е уют, пукащи дърва, кори от портокали, вълнен шал и дебели чорапи. Първи сняг. Декември е грижа. Внимание и мисъл към близките ни хора. Подаръци. Изненади. Срещи. Топло мляко с канела. Писма, картички, очакване. Декември е равносметка. Разплащаме се с 365 дни случвания и пропускания. Всичко онова, което сме можели да бъдем а не сме били. Всяка неказана дума и закъснял жест. 

Декември е обещание. Обещание да бъдем по-добри, по-щедри, по-благодарни. Да мечтаем повече. Декември е носталгия по приказки с щастливи начала, а не краища. По онова утре, което все търсим и все не можем да достигнем. Декември е всичко в едно: най-студеният и най-топлият месец. Едновременно край и ново начало. Прошка! Декември е Коледа!

И тази година с общи усилия направихме Коледен базар. Много положителни емоции и вкусна храна ни очакваха в днешния ден. Нашите ученици с огромно удоволствие се включиха в базара. Училищното фойе се оказа тясно, за да събере желаещите да опитат от сладките и солени изкушения. Всеки клас се беше постарал да представи кулинарните си умения. Благодарим на родителите, че подкрепят инициативите, съдействат и помагат. 

Средствата, които децата събраха от базара, ще бъдат използвани за закупуването на така желаните музикални звънци, които да заменят традиционните. 

Коледен базар - Изображение 1Коледен базар - Изображение 2Коледен базар - Изображение 3Коледен базар - Изображение 4Коледен базар - Изображение 5